.
Türkiye'nin bir numaralı Evcil Hayvan Bakım ve Sağlık Rehberi
Evcil Hayvan Bakım ve Sağlık Rehberi | Petfiks.com
  • Muhabbet KuşlarıPopüler
  • Büyükbaş Hayvanlar
  • Kedi
    • Kedi Irkları
    • Kedi Sağlığı
  • Köpek
    • Köpek Irkları
    • Köpek Sağlığı
  • Kuş
  • Diğer
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Muhabbet KuşlarıPopüler
  • Büyükbaş Hayvanlar
  • Kedi
    • Kedi Irkları
    • Kedi Sağlığı
  • Köpek
    • Köpek Irkları
    • Köpek Sağlığı
  • Kuş
  • Diğer
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Evcil Hayvan Bakım ve Sağlık Rehberi | Petfiks.com
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Büyükbaş Hayvanlar

Besi hayvancılığı nedir? Besi danası nasıl yetiştirilir?

Petfiks Yazar Petfiks
Temmuz 9, 2021
Büyükbaş Hayvanlar
0
Besi hayvancılığı nedir? Besi danası nasıl yetiştirilir?
0
Paylaşım
552
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Günümüzde besicilik konusunda son derece önemli adımlar atılmaktadır. Besi hayvancılığı yetiştiriciliği konusunda oldukça zorlayıcı bazı yaptırımlar bulunmaktadır. Bu nedenle hemen her konuda kişilerin yardım ve destek gördükleri bilinmektedir. Besi grubu hayvanlar genellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık için kullanılmaktadır. Besi danası yetiştirmek ise son derece hassasiyet gerektiren önemli konulardan birisidir. 

Besicilik ile uğraşan kişilerin bu alanlarda görmüş oldukları devlet destekleri de bulunmaktadır. Genellikle maliyet hesaplamaları yapılırken yüksek oranlar ile ön plana çıkan Besi danası özellikle maliyet konusunda destek gerektiren bir konu olmaktadır. Hayvancılık çoğu noktada yem ve hayvanların bakımı açısından bakımı yapan kişilere maliyetli ve zor şartlar sunan bir durumdur. 

Doğal bir yaşam döngüsünün önem kazandığı son yıllarda besicilik maliyetleri son derece önemli kazanmaktadır. Besi danası yetiştiriciliği ile uğraşanlar ne kadar bakımlarını tam yapabiliyor olsa da hayvanların dışarıda gezmeleri ve güneşi görmeleri şarttır. Bu nedenle yaz dönemlerinde imkânı olan besi çiftlikleri hayvanlarını yaylalara çıkartacak hava aldırmayı tercih etmektedirler. Besi hayvancılığı her saat başı hayvanların kontrol edilmesini gerektiren son derece titizlikle yürütülen bir çalışma politikasına sahiptir. Bu nedenle maddi ve manevi açıdan tam şekilde yeterlilik gerektirecektir. 

Besi hayvancılığı nedir? Besi danası nasıl yetiştirilir?

İçindekiler →

  • Besi Hayvancılığında Dikkat Edilmesi Gerekenler
    • Besi Çiftliklerinde Uyulması Gerekenler
      • Yem Kalitesine Göre Süt Verimi 
    • Besi Hayvancılığında Maliyet ve Tüketim 
    • İlgili Yazılar:

Besi Hayvancılığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tarla ile uğraşan çiftçi kendi evinin ihtiyaçları için birkaç dana yetiştirebiliyorsa bu bile günümüzde bir ayrıcalık haline gelmektedir. Besi hayvancılığı maliyeti önemlidir. Hayvanların ne yediği vermiş oldukları süt kalitesini etkilemesi nedeniyle yonca yiyen bir besi danası ile saman yiyen bir besi danası aynı sütü vermemektedir. Her ikisi arasında farklılık bulunmaktadır. Süt kalitesini etkileyen ve en önemli etken de sütten alınan tereyağı olma noktasında yaşanmaktadır. İyi beslenen ve doğru bir şekilde havalandırılan bir dananın süt kalitesi son derece iyi olacaktır. Genellikle yazın bahçelerde yeşillik yiyen ve güneş gören hayvanların sütü ile yapılan tereyağları sarı olurken, kış döneminde ağırlardan çıkamayan hayvanların sütlerinden alınan tereyağları ise beyaz olmaktadır. 

Bu ayrımı tereyağlar arasındaki ayrımı bilen kişilerin genellikle sarı tereyağını tercih etmesi son derece önemli olacaktır. Hemen her noktasından ayrıca kişilerin düşünmesi gereken bir detay ise hayvanların yani Besi hayvancılığı için hangi besinler ile hayvanların yemlendirildiğidir. Bu sebeple kişilerin her anlamda özellikle de doğal yemler ile beslenen hayvanlara yönlendiği bilinmektedir. Besi hayvancılığında dikkat edilmesi gereken detaylardan biri de hastalanan hayvanların bakımlarıdır. 

Soğuk kış şartlarından korunan ve en kaliteli ortamlarda yetiştirilmesi gereken hayvanların bazen antibiyotiklerinin fazla verilmesi bir tehdit unsuru oluşturmaktadır. Büyükbaş hayvancılıkta Besi hayvancılığı için dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan birisi kişilerin bakımlarının yapıldığı ahırlara gerekli ve yeterli oranda ilaçlamalarının yapılmasıdır. İlaçlamaların yeterli oranlarda yapılmaması ve son derece fazla yapılması söz konusu içirilen ilaçların ve antibiyotiğin süt ve hayvansal ürünler ile kişilere geçmesi söz konusu olmaktadır. 

Besi Çiftliklerinde Uyulması Gerekenler

Çiftçilerin en önem verdikleri konulardan biri son dönemlerde de önem kazanan besiciliktir. Hemen herkes için bir tercih unsuru olan ve besi hayvancılığı maliyeti son derece yüksek olan önemli detayları bulunmaktadır. Besi çiftliklerinde dikkat edilmesi gereken önemli konular çiftliklerin sağlık açısından uygun olup olmadıklarıdır. Hemen herkes için tercih edilen doğal sütler ve besi hayvancılığı birçok açıdan kişilerin en önem verdikleri konular arasında yer alır. Besi çiftliklerinde hayvanların hangi şartlarda yaşadıkları çok önemli detaylar arasındadır. 

Kış döneminde besicilik çok maliyetli ve son derece hassasiyet gerektiren bir detaydır. Besi danası yetiştirmek kolay bir iş değildir. Hemen her konu da kişilerin birçok detayına önem vermesi gereken hayvancılık aynı şekilde bir çocuk bakımı gibi besi hayvanları ile ilgilenilmesi gerektiği konusunda önem arz etmektedir. Her konu da kişilerin önemli detayları arasındadır. Hayvancılık sağlık unsurları açısından kişilerin titizlik ile yürütmesi gereken konularından biridir. 

Besi hayvancılığı maliyeti her yetiştirici için önemli olmaktadır. Maliyet hesaplaması yapıldığında son derece yüksek maliyetler gerektiren besicilik hemen her koşulda yetiştirilebilecek bir ortam ve zemin ile oluşturulması mümkün olmayacaktır. Birçok konu da kişilerin titizlik ile yetiştirdikleri besi hayvanları yemlerinden ve yaşam alanlarından bile sağlık sorunu kapabilmektedir. 

Besi hayvancılığı nedir? Besi danası nasıl yetiştirilir?

Yem Kalitesine Göre Süt Verimi 

Hayvancılıkta hemen herkes yem ile verim almaktadır. Hayvanların ne yedikleri sağmış oldukları sütlerden belli olacaktır. Farklı yemler ile günden güne çeşitli besinler ile beslenen besi danası için süt verimliliği oldukça yüksek olmaktadır. Hemen her konuda kişilerin herkes tarafından beğenilerek tüketilmektedir. Besi hayvancılığı yapılırken süt sağılma işlemleri de süt sağma makineleri ile sağlanmaktadır. Fakat bu makineler çok sık kullanıldığında ya da sütü biten bir ineğin göğsünde devam ettirilirse, süt verimliliğini düşürecektir. Hemen herkes için bir tercih ürünü olan ve son derece keyifle beslenen hayvanların süt verimi son derece önemli olmaktadır. 

Yem kalitesine göre değişkenlik gösteren en önemli detaylar arasında yer alır. Süt kalitesi besi hayvanlarının yemlenmesi noktasında son derece önemli olacaktır. Besi hayvancılığı maliyeti bazı kurumlaşma yolunda kişiler için devlet destekli olarak devam ettirilmektedir. Hemen herkesin kolaylıklar yetiştirici olabileceği hayvancılık ciddi derecede bir emek ve özveri gerektirecektir. Kolay bir iş olmadığı gibi besi hayvanlarının bakımı ve sağlık koşullarının doğru ve etkin bir şekilde tamamlanması için önemli bir detay olmaktadır. 

Günümüzde organik tarım son derece önem kazanmışken birçok kişi tarafından besi hayvancılığı artış göstermektedir. Herkes için bir seçim olanağı olan süt ürünlerinde organik ve doğal tarım sonucunda besicilik de günden güne bu durumdan etkilenmektedir. Hemen her çiftçinin bir büyükbaş hayvancılık yapmış olduğu bilinmektedir. Ancak bu hayvanların veteriner ve ilaç ihtiyaçları bulunmaktadır. Süte antibiyotik geçmemesi için son derece önemli ve titizlik ile söz konusu sağlık sürecinin atlatılması önemli detaylar arasındadır. 

Besi Hayvancılığında Maliyet ve Tüketim 

Maliyet kısmında hayvanlar küçük yaşlarda alınarak doğal ortamlarında yetiştirilmektedir. Ancak bu kısmında bir detay vardır. Sadece saman ile beslenen bir besi danası süt verimi açısından son derece önemli olmaktadır. Danaların et kalitelerinden de yemlenme etkileri anlaşılmaktadır. Besi hayvancılığı et ve süt tüketimlerinin artmış olması günümüzde önemli bir detay olmaktadır. Hayvancılık günden güne sektördeki etkisini ilerletmektedir. Bu nedenle köy ürünlerine rağbet son derece önemli olacaktır. Besi danası et kalitesi ile kendini belli edecek ve lezzeti ile et kalitesini arttıracaktır. Süt ve süt ürünleri her konu da kişilerin yetiştiricilik konusunda belirlemiş oldukları tercihler doğrultusunda devam etmektedir. 

Hayvanların güneşlenmesi ve farklı yemler ile beslenmesi kişilerin doğal yaşam dengelerini kurmaları açısından da önemli olacaktır. Besi hayvancılığı maliyeti geçen zaman içinde artmakta ve bu artış süt ürünlerine yansımaktadır. Bu nedenle günümüzde maliyet hesapları son derece yüksek bir oran ile çıkmaktadır. Çiftçi nitelikli olarak değerlendirilen ve süt tüketimi olarak da günden güne tercih edilen en önemli detaylar arasında yer alacaktır. Besi hayvancılığı babadan oğula geçen bir gelenek şeklinde çiftçilerin düzenlerini sürdürdüğü sistem olarak bilinmektedir. 

 

İlgili Yazılar:

  1. Düve Nedir? Düve Neye Denir?
  2. Koyunlar Neden Düşük Yapar? Düşük Yapma Sebepleri Nedir?
Petfiks

Petfiks

Benzerİçerikler

Büyükbaş Hayvanlar

Simental İnek Özellikleri ve Bakım Rehberi

Yazar Petfiks
Haziran 13, 2021
Büyükbaş Hayvanlar

Koyunlar Neden Düşük Yapar? Düşük Yapma Sebepleri Nedir?

Yazar Petfiks
Haziran 23, 2021
Büyükbaş Hayvanlar

Merinos Koyun Yetiştiriciliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yazar Petfiks
Haziran 8, 2021
Büyükbaş Hayvanlar

Limuzin İnek Irkı Özellikleri ve Bakım Rehberi

Yazar Petfiks
Haziran 7, 2021
Büyükbaş Hayvanlar

Koyunlarda İkizlik Oranı Nasıl Arttırılır?

Yazar Petfiks
Haziran 5, 2021

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Kedi Kısırlaştırma Ücretleri Ne Kadar? Ücretsiz Kedi Kısırlaştırılır Mı?

Kedi Kısırlaştırma Ücretleri Ne Kadar? Ücretsiz Kedi Kısırlaştırılır Mı?

Şubat 6, 2022
Kediler Fare Yer mi?

Kediler Fare Yer mi?

Temmuz 15, 2021

Pekinez Köpek Türü Özellikleri ve Bakımı

Aralık 22, 2021

Kediler Tarak Sesine Neden Kusar?

Aralık 24, 2021
kedi ısırması

Kediler Neden Isırır? Kedi Isırması Nasıl Önlenir? Tehlikeli Midir?

Mayıs 31, 2022

Kediler Küser Mi? Kedilerin Küstüğü Nasıl Anlaşılır?

Mayıs 19, 2021

Petfiks.com, uzman veteriner hekimlerden oluşan Editör kadrosuyla evcil hayvan bakımı ve sağlığı hakkında makaleler yayınlamaktadır. Yayınlanan tüm makaleler uzman Veteriner hekimlerin kontrolünde yayınlanmaktadır.

Kategoriler

  • Muhabbet Kuşları
  • Kedi
    • Kedi Irkları
    • Kedi Sağlığı
  • Köpek
    • Köpek Irkları
    • Köpek Sağlığı
  • Kuş
  • Büyükbaş Hayvanlar
  • Diğer

İlginizi Çekebilir:

Kediler Fare Yer mi?

Sibirya Kurdu Özellikleri ve Bakım Rehberi

Tavuklar Nasıl Yumurtlatılır? Tavuklardan Nasıl Daha Fazla Yumurta Alınır?

Kedilerde Kabızlık Neden Olur? Çözümü Nedir?

Maltese Terrier Süs Köpeği Özellikleri ve Bakım İpuçları

Belçika Kurdu Genel Özellikleri ve Bakım Rehberi

Alabay Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Düve Nedir? Düve Neye Denir?

Buzağı İshalini Ne Geçirir? Buzağı Öttürmesi Nedir?

Forpus Papağanı Özellikleri ve Detaylı Bakım Rehberi

Son Yayınlananlar

Kedilerde Kulak Uyuzu Neden Olur? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kediler Neden Isırır? Kedi Isırması Nasıl Önlenir? Tehlikeli Midir?

Maltese Terrier Süs Köpeği Özellikleri ve Bakım İpuçları

Apartmanda Köpek Beslemek Yasak Mıdır? Apartmanda Beslenebilecek Köpekler

Kedilerde Panleukopenia (Gençlik Hastalığı) Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi Neden Olur?

English Setter Özellikleri Nelerdir? Setter Köpek Detaylı Bakım Rehberi

Kediler Ne Kadar Yaşar, En Fazla Kaç Yıl Yaşar?

Köpek İhtiyaçları Nelerdir? Yavru Köpekler İçin Gerekli Malzemeler

Kedilerde Ağız Yarasına Ne İyi Gelir, Kedi Ağzında Neden Yara Çıkar?

  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

© 2021 Petfiks - Evcil Hayvan Bakım ve Sağlık Rehberi

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Muhabbet Kuşları
  • Büyükbaş Hayvanlar
  • Kedi
    • Kedi Irkları
    • Kedi Sağlığı
  • Köpek
    • Köpek Irkları
    • Köpek Sağlığı
  • Kuş
  • Diğer