.
Türkiye'nin bir numaralı Evcil Hayvan Bakım ve Sağlık Rehberi
Evcil Hayvan Bakım ve Sağlık Rehberi | Petfiks.com
  • Muhabbet KuşlarıPopüler
  • Büyükbaş Hayvanlar
  • Kedi
    • Kedi Irkları
    • Kedi Sağlığı
  • Köpek
    • Köpek Irkları
    • Köpek Sağlığı
  • Kuş
  • Diğer
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Muhabbet KuşlarıPopüler
  • Büyükbaş Hayvanlar
  • Kedi
    • Kedi Irkları
    • Kedi Sağlığı
  • Köpek
    • Köpek Irkları
    • Köpek Sağlığı
  • Kuş
  • Diğer
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Evcil Hayvan Bakım ve Sağlık Rehberi | Petfiks.com
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Kedi

Chinchilla Kedi Irkı Özellikleri ve Bakım Rehberi

Petfiks Yazar Petfiks
Aralık 22, 2021
Kedi, Kedi Irkları
0
0
Paylaşım
4.2k
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Son dönemlerde birçok insan kedi sahiplenmeye başlamıştır. Gerek kedilerin miskin duruşları gerekse tatlı hareketli davranışları kedi severleri aşka getirmiştir. En çok tercih edilen kedilerden birisi de Chinchilla kedi ırkı olmaktadır. Bu güzel, sevimli kediyi sahiplenmek isteyenlerin Chinchilla kedi ırkı özellikleri ve bakım rehberi hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu sayede kedilerine daha düzgün bir yaklaşımda bulunabileceklerdir. İran Kedisinin farklı ve çok tercih edilen bir türü olsa da ayrı bir ırk olarak sayılmış ve özel bir isime sahip olmuştur.

Kürkünün benzerliği nedeniyle, Chinchilla isimli bir fare türünün ismini almıştır. İran Kedisi ile başka bir uzun tüylü kedi, Ankara Kedisinin çiftleşmesinden melezlenmiştir Chinchilla Kedisi, basık yüzlü ve basık burunlu olan İran Kedisinin aksine, orta uzunlukta bir buruna sahip olmaktadır ve çene yapısı da öne doğru çıkıktır. Bu farklılıklarından dolayı İran Kedisinin aksine solunum güçlüğü çekmemektedir ve göz akıntısı gibi, basık suratlı olmaktan kaynaklı sağlık problemlerini de onlar gibi yaşamazlar.

İçindekiler →

  • Chinchilla Kedi Irkı Özellikleri
  • Chinchilla Kedisi Tüy Rengi ve Yapısı
  • Chinchilla Kedisi Ne Kadar Yaşar?
  • Chinchilla Kedisi Çok Tüy Döker Mi?
  • Chinchilla Bakımı Nasıl Yapılır?
  • Chinchilla Nasıl Beslenmelidir?
  • Chinchilla Kedisi Ne Kadar Sürede Hamile Kalır?
  • Chinchilla Kedisi Kaç Yavru Doğurur?
    • İlgili Yazılar:

Chinchilla Kedi Irkı Özellikleri

Chinchilla kedisi sahiplenmek isteyen insanların merak içerisinde olduğu birçok farklı konu bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Chinchilla kedi ırkı özellikleri olmaktadır. Bu kedi özellikleriyle insanları kendine aşık etmektedir. Gerek görünüşü gerekse özellikleri bakımından bu kedi çokça tercih edilen kedi türlerinden birisi olmaktadır. Chinchilla kedisi karakteri tahmin edilebileceği gibi İran kedisi karakterine çok benzer. Bu kediler çok sakin ve yumuşak huyludur. Bu kediler insan odaklı kedilerdir, dolayısıyla insanlarına içten bir sadakat ile bağlıdırlar.

Dahası ilgi görmeyi çok seven Chinchilla kedileri diğer kedilerle ve çocuklarla da oldukça iyi anlaşırlar. Bu durum da cinsin sakin yapısı sakin ortamları sevmesine neden olur, bu yüzden çok kalabalık ve gürültülü evlerde çok da mutlu yaşayabilmelerinin beklenmesi olası değildir. Bu güzel kediler çok zekidir, çok hareketli olmasalar bile oyun oynamayı, avcılık yapmayı da severler. Elbette bunlar Chinchilla kedisi karakteri ile ilgili genel bilgiler, her kedinin karakteri farklıdır ve bir Chinchilla kedisi bu genel özelliklerden çok daha farklı bir karaktere de sahip olabilir.

Chinchilla Kedisi Tüy Rengi ve Yapısı

Chinchilla kedisi hakkında sahiplenmek isteyenlerin merak içerisinde olduğu birçok konu bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Chinchilla kedisi tüy rengi ve yapısı olmaktadır. Tüy renkleri ve yapısı ile kişileri kendisine aşık eden bu kedi çok insan tarafından tercih edilmektedir. Chinchilla Kedisi, İran ve Ankara Kedisi gibi uzun tüylü bir kedi cinsi olmaktadır ve tüyleri karışık renklerde olsa da genellikle en çok tercih edilenleri, beyaz ve açık krem sarı renklerde olmaktadır.

Dost canlısı, yumuşak sesli ve sakin olan çinçila kedi, siyah bir kalemle çizilmiş gibi duran göz ve burun çevresine sahiptir. Bu durum Chinchilla Kedisinin, ayrı bir cins olarak tanınıp, benimsenmesinde önemli rol oynamıştır. Genellikle mavi ve yeşil tonlarında olan gözlerinin etrafı, sürme çekilmiş gibi gözükmektedir ve bu göz şekli de ona benzersiz bir güzellik katmaktadır. Sürmeli gözlü kedi olarak da bilinmektedir.

Chinchilla Kedisi Ne Kadar Yaşar?

Kişilerin merak içerisinde olduğu konular mevcuttur. Bunlardan birisi de Chinchilla kedisi ne kadar yaşar olmaktadır. Bu kedi türünün yaşam süresi 12-14 sene arasında değişim gösterebilir. Genetik olarak göz hastalıklarına, polikistik böbrek rahatsızlığına ve kalp kası sorunlarına eğilimli oldukları da bilinmektedir. Sağlıklı ve uzun bir ömür sürebilmeleri amacıyla düzenli veteriner kontrollerinin aksatılmaması gerekmektedir. Beslenme ve aktivite konularında da özenli davranılması şarttır.

Chinchilla Kedisi Çok Tüy Döker Mi?

Kişilerin merak içerisinde olduğu birçok konu vardır. Bunlardan birisi de Chinchilla kedisi çok tüy döker mi olmaktadır. Tüyleri orta ve çok derecede dökülür. Tüylerinin uzun yapısı ve yumuşaklığı çok fazla düğümlenmeye neden olabilir. Bunun için her gün düzenli bir şekilde en az 10-15 dakika fırçalanmaları gerekir. Tüy bakımları aksatılır ise tüylerinde topaklar nedeniyle tamamen tıraş ettirilmeleri gerekebilir. Bu durum hoş bir durum olmayacaktır. Tüy bakımları esnasında hem taraklar hem de fırçalar kullanılabilir. Özellikle bu kedi türünün sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde tüy dökme miktarlarında artış yaşanır.

Chinchilla Bakımı Nasıl Yapılır?

Kişilerin Chinchilla kedisi hakkında merak içerisinde olduğu birçok konu bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Chinchilla bakımı nasıl yapılır sorusu ile gündeme gelmektedir. Bakımı düzgün bir şekilde gerçekleştirildiğinde gayet sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilecek türün bakımı asla ihmal edilmemelidir.

  • Bakımları için en çok dikkat edilmesi gereken husus da her gün tüylerinin ihmal edilmeksizin düzenli bir şekilde fırçalanması ve taranmasıdır.
  • Bu bakım yaşanması muhtemel diş ve diş eti hastalıklarının önlenmesi adına önemli bir gerekliliktir.
  • Aynı zamanda bu türün tırnakları da 2 – 3 haftalık periyotlarla kısaltılmalıdır.
  • Genel olarak bakıldığında bu kedinin bakımı diğer türlere oranla biraz daha meşakkatli olabilmektedir.

Chinchilla Nasıl Beslenmelidir?

Chinchilla kedisi sahiplenmek isteyenlerin merak içerisinde olduğu birçok husus bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Chinchilla nasıl beslenmelidir sorusu olmaktadır. Bu kedilere tıpkı bakım konusunda özen gösterdiğiniz gibi beslenme konusunda da gereken özeni göstermeniz gerekmektedir. Kaliteli kuru mamalar ile besin ihtiyaçları eksiksiz bir şekilde karşılanır ve aynı zamanda bu mamalar sayesinde tüy sağlığı da korunmuş olur. Bu kedilere verilmesi gereken mama miktarları aktivite düzeylerine, gelişim dönemlerine ve herhangi bir sağlık sorunlarının olmamasına göre ayarlanmaktadır. Suları her daim taze tutulmalıdır. Bunlar uygulandığında kediniz düzenli bir beslenme alışkanlığı edinecektir.

Chinchilla Kedisi Ne Kadar Sürede Hamile Kalır?

Chinchilla kedisi sahiplenmek üzere olan insanların birçok sorusu mevcuttur. Hakkında her şeyin merak edildiği kedilerden birisi olan Chinchilla kedisi ne kadar sürede hamile kalır? Chinchilla kedisinin gebelik süreci 68-65 gün arasında değişim göstermektedir. Doğumun gerçekleşmesi için yaklaşık olarak 62-65 gün beklenilmesi gerekmektedir.

Öngörülen zaman diliminin sonunda doğum kendiliğinden gerçekleşmez ise veterinerlerden destek kesinlikle alınması gerekir. Gebelik her canlı için olduğu gibi onlar için de oldukça özeldir ve bu dönemde kediler kendilerini güvende hissetme ihtiyacı duyarlar. Bundan dolayı özellikle karınları belirginleştikten sonra onlara özel alanlar yaratılmalıdır.

Chinchilla Kedisi Kaç Yavru Doğurur?

Kişilerin Chinchilla kedisi hakkında bilmek istedikleri şeyler çok fazla olmaktadır. Ancak en çok merak edilen hususlardan birisi Chinchilla kedisi kaç yavru doğurur sorusuyla gündeme gelmektedir. Bu kedi türü her doğumunda 1-6 arası yavru dünyaya getirebilmektedir. Dişilerin ilk yaptığı doğumunda dünyaya daha az sayıda Chinchilla yavrusu gelmektedir.

Yavru sayısı dişinin yaşına, ne kadar sık çiftleştiğine ve çiftleştiği erkeğin genetik özelliklerinden dişinin sağlığından ve beslenme düzeninden enfeksiyonlara sahip olup olmamasına kadar birçok farklı faktörler doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak bu kedi türünün 4 yavruları olur. Yavrular doğduklarında başlarda koyu renklerde tüylere sahip olur. Ancak zaman geçip büyüdükçe renkleri açılmaya başlamaktadır. Belli bir evrede tüyleri beyaz hale gelir ve bu tüylerin üzerinde altın ya da gümüş renkli gölgeler oluşmaktadır. Yavrularının eğitim alması da diğer türlere oranla oldukça kolaydır, herhangi bir yere kısa sürede adapte olabilirler.

İlgili Yazılar:

  1. Bengal Kedi Irkı Özellikleri Ve Bakım Rehberi
  2. Smokin Kedi Özellikleri ve Bakımı
Petfiks

Petfiks

Benzerİçerikler

Kedilerde Kulak Uyuzu Neden Olur? Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kedi Sağlığı

Kedilerde Kulak Uyuzu Neden Olur? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yazar Petfiks
Temmuz 16, 2022
kedi ısırması
Kedi

Kediler Neden Isırır? Kedi Isırması Nasıl Önlenir? Tehlikeli Midir?

Yazar Petfiks
Mayıs 31, 2022
Kedilerde Panleukopenia (Gençlik Hastalığı) Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Kedi

Kedilerde Panleukopenia (Gençlik Hastalığı) Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Yazar Petfiks
Mart 16, 2022
Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi Neden Olur?
Kedi

Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi Neden Olur?

Yazar Petfiks
Mart 10, 2022
Kediler Kaç Yıl Yaşar, En Fazla Ne Kadar Yaşar
Kedi

Kediler Ne Kadar Yaşar, En Fazla Kaç Yıl Yaşar?

Yazar Petfiks
Şubat 28, 2022

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Muhabbet Kuşum Çok Kaşınıyor? Muhabbet Kuşu Neden Kaşınır?

Muhabbet Kuşum Çok Kaşınıyor? Muhabbet Kuşu Neden Kaşınır?

Ocak 2, 2022
Romanov Koyunu Özellikleri ve Bakımı

Romanov Koyunu Özellikleri ve Bakımı

Nisan 17, 2021
Tavuklarda Hırıltı Neden Olur? Hırıltı Nasıl Geçer?

Tavuklarda Hırıltı Neden Olur? Hırıltı Nasıl Geçer?

Temmuz 24, 2021

İnekler Kaç Günde Doğum Yapar?

Nisan 27, 2021

Forpus Papağanı Özellikleri ve Detaylı Bakım Rehberi

Nisan 21, 2021
apartmanda-beslenebilecek-kopekler

Apartmanda Köpek Beslemek Yasak Mıdır? Apartmanda Beslenebilecek Köpekler

Mart 22, 2022

Petfiks.com, uzman veteriner hekimlerden oluşan Editör kadrosuyla evcil hayvan bakımı ve sağlığı hakkında makaleler yayınlamaktadır. Yayınlanan tüm makaleler uzman Veteriner hekimlerin kontrolünde yayınlanmaktadır.

Kategoriler

  • Muhabbet Kuşları
  • Kedi
    • Kedi Irkları
    • Kedi Sağlığı
  • Köpek
    • Köpek Irkları
    • Köpek Sağlığı
  • Kuş
  • Büyükbaş Hayvanlar
  • Diğer

İlginizi Çekebilir:

Kedimin Burnu Tıkalı Ne Yapmalıyım? Kedilerde Burun Tıkanıklığı Nedenleri

Muhabbet Kuşu Konuşmaya Ne Zaman Başlar? Kaç Aylıkken Konuşur?

Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi Neden Olur?

Kediler Adet Olur mu? Kedilerde Regl Hakkında Bilinmesi Gerekenler

En Zeki 10 Köpek Türü

Muhabbet Kuşu Üşür Mü?

Kedi Nasıl Yıkanır? Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Buzağı İshalini Ne Geçirir? Buzağı Öttürmesi Nedir?

Kediler Tarak Sesine Neden Kusar?

Tavuklar Nasıl Yumurtlatılır? Tavuklardan Nasıl Daha Fazla Yumurta Alınır?

Son Yayınlananlar

Kedilerde Kulak Uyuzu Neden Olur? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kediler Neden Isırır? Kedi Isırması Nasıl Önlenir? Tehlikeli Midir?

Maltese Terrier Süs Köpeği Özellikleri ve Bakım İpuçları

Apartmanda Köpek Beslemek Yasak Mıdır? Apartmanda Beslenebilecek Köpekler

Kedilerde Panleukopenia (Gençlik Hastalığı) Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi Neden Olur?

English Setter Özellikleri Nelerdir? Setter Köpek Detaylı Bakım Rehberi

Kediler Ne Kadar Yaşar, En Fazla Kaç Yıl Yaşar?

Köpek İhtiyaçları Nelerdir? Yavru Köpekler İçin Gerekli Malzemeler

Kedilerde Ağız Yarasına Ne İyi Gelir, Kedi Ağzında Neden Yara Çıkar?

  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

© 2021 Petfiks - Evcil Hayvan Bakım ve Sağlık Rehberi

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Muhabbet Kuşları
  • Büyükbaş Hayvanlar
  • Kedi
    • Kedi Irkları
    • Kedi Sağlığı
  • Köpek
    • Köpek Irkları
    • Köpek Sağlığı
  • Kuş
  • Diğer