Kompozisyon/ almanca.tr Menü Fiyatları

Kedilerin Burnu Neden Akar? Kedilerde Burun Akıntısına Ne İyi Gelir?

Kedilerin burnu neden akar sorusu, evcil kedi sahiplerinin zaman zaman endişe duyduğu konular arasında yer almaktadır. Özellikle evcil hayvanların anormal durumları meydana geldiğinde insanlar kötü durum oluşacak sebebiyle büyük endişe duymaktadır. Ancak doğru zamanda doğru tanı ile kedilerde yaşanan bu problem çözülebilmektedir.

Tıpkı insanlar gibi evcil hayvanlarda da nezle veya alerjik durumlar gözlemlenebilmektedir. Gerek mevsim geçişleri gerekse de yanlış beslenme sonucunda bu tarz reaksiyonlar ortaya çıkabilmektedir. Kedinizin burun akıntısının nedenlerini öğrenebilmek için kedilerde burun akıntısı ve hapşırma nedenlerini inceleyebilirsiniz. Bu başlık aradığınız sonucu ve aynı zamanda çözümleri sunacak başlıklar arasındadır.

Kedimin Burnu Akıyor, Ne Yapmalıyım?

Ek çok evcil kedide görülebilen burun akıntısı karşısında kedimin burnu akıyor ne yapmalıyım sorusu merak edilmektedir. Evcil kedi sahipleri, kedilerinin bakımlarını düzenli olarak yapsa da istenmeyen nedenler sonucunda burun akıntısı görülebilmektedir. Burada önemli olan nokta ise durum ileri seviyelere gitmeden veteriner ile görüşme sağlanması gerekmektedir.

Bunun dışında kedinizi gözlemlemek ve rahatsızlığının geçmesine katkıda bulunabilmek için siz de evde belli başlı yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunun için bilinçsiz davranmadan önce pek çok kaynağı inceleyerek yöntemleri öğrenmeniz gerekmektedir. Birkaçını denedikten sonra durumun iyiye gitmemesi halinde veterinerler ile görüşebilir ve kedinizin tedavi olmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kedilerde Burun Akıntısına Ne İyi Gelir?

Kedilerde burun akıntısına ne iyi gelir sorusu ile birlikte evcil kedi sahipleri, bu tarz olumsuz durumlarda ne yapabilecekleri konusunda bilgi edinmektedir. Evde uygulanabilecek yöntemlerin yanı sıra veteriner ile görüşülmesinde de büyük fayda vardır. Bu nedenle kedinizi birkaç gün gözlemleyerek durumunu kaydetmeyi unutmayın. Bunun dışında deneyebileceğiniz seçenekler aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

  • Kedinizin burnunda oluşan akıntıyı devamlı olarak temizlemelisiniz.
  • Kedinizin gözlerini tuzlu su yardımı ile silmelisiniz.
  • Buharlı su yardımıyla kedinize nefes aldırmanız kedinizin akciğerlerinin açılmasını sağlayacaktır.
  • Kedinize bol miktarda su içirmeye özen gösterin.

Sıralanan bu yöntemlerin evde denenmesinin yanı sıra durum daha da ilerlemeden muhakkak bir veteriner ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Kedilerde Burun Akıntısı Belirtileri Nelerdir?

Yavru kedinin burnu neden akar veya evcil kedimin burnu neden akıyor şeklinde pek çok sorunun, bu problemin meydana gelmesi durumunda ele alındığı fark edilmektedir. Alerjik reaksiyonlar gibi kısa sürede tedavi edilebilecek sorunların oluşmasının yanı sıra ciddi tedavi gerektiren burun akıntıları da görülebilmektedir. Peki, kedilerde burun akıntısı belirtileri nelerdir?

Kedilerin burnunun tıkanması, sürekli olarak hapşırması ve burun bölgelerinin devamlı ıslak olması başlıca gözlemlenen durumlar arasındadır. Bunun dışında farklı semptomların meydana geldiği de görülebilmektedir. Örneğin kokulu veya yapışkan sıvıların gelmesi sonucunda evde müdahale edemeyeceğinizi bilmeniz gerekmektedir. Bu tarz belirtileri fark ettikten sonra veteriner ile iletişime geçmeniz önerilmektedir.

Kedilerde Burun Akıntısının Nedenleri

Önceki başlıklarda ele alınan kedilerde burun akıntısı konusunda asıl sorunu çözebilmek adına bu akıntıya neden olan problemlerin bulunması gerekmektedir. kedilerde burun akıntısının nedenleri başlığı ise kedinizin neden burnunun aktığı konusunda sizleri aydınlatacaktır. Yapmanız gereken tek şey kedinizi gözlemlemek ve gözlemleriniz sonucu burun akıntısı nedenlerini anlamak olacaktır.

  • Kedinizin üst solunum yollarında yer alan sinüs ve burun boşluk dokularının enfeksiyon kapması
  • Travmalar sonucu kanlı akıntıların görülmesi
  • Toksinlere maruz kalınması sonucunda burnun tahriş olması
  • Bakteriyel enfeksiyon sonucunda kokulu ve kıvamlı olan burun akıntısı

Bahsi geçen bu nedenlerin görülmesi halinde derhal veterineri ziyaret etmeniz gerekmektedir. Durumun ilerlemesi, müdahale edilecek alanın da artmasına neden olacaktır.

Yorum yapın