Kompozisyon/ Araba Fiyat Listesi/ Kosgeb Almanca

Muhabbet Kuşunda Kusma Nedenleri ve Tedavisi

Muhabbet kuşunun yaşamış olduğu hastalıkların tespit ve teşhis edilmesi oldukça önemlidir. Bu süreçte görülen rahatsızlık üzerine doğru tespitin yapılması tedavi sürecinin daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır. Muhabbet kuşunda görülen muhabbet kuşu kusması rahatsızlığı tıp dilinde bir sendrom olarak da nitelendirilir. Yalnızca yenen yiyeceklerin bağırsakta oluşturduğu rahatsızlık değil farklı psikolojik sebepler de bu durumun meydana gelmesine sebep olabilir.

Muhabbet Kuşu Neden Kusar?

Muhabbet kuşunun göstermiş olduğu bu rahatsızlık, psikolojik olarak kendisinin stres altında, korkmuş veya ortama alışamamışlık hissinden kaynaklanabilir. Yenen yiyeceğin etkisi ile de bu durum söz konusu olabilir. Genellikle muhabbet kuşunun rutinde yemiş olduğu yiyecek değiştirildiğinde, yemin dokusunda farklılık oluştuğunda veya bilinçsizce aşırım yem yedirme durumundan kaynaklı olarak kusması söz konusu olabilir. Burada muhabbet kuşu kusmasına ne iyi gelir konusunda araştırma yapmak fayda sağlayacaktır.

Muhabbet kuşunda görülen farklı hastalıklardan dolayı ilaçla tedavi süreci başlatılabilir. Bu süreç veteriner gözetiminde yapılan tespitler doğrultusunda başlatılmalıdır. Muhabbet kuşu kusması için ilaç verme sürecinde farkında olunmadan çok fazla ve miktarı belirlenmeden antibiyotik kullanımı kusmasına neden olabilir. Muhabbet kuşu, diğer kuş türlerinde olduğu gibi yavrularını ağız yolu ile beslerler. Bu süreçte farklı mikropların vücuda geçmesi, hastalıklara ve bu hastalıkların sonucunda kusma görülmesine neden olabilecektir. İleri boyutta depresyon rahatsızlığına yakalanabilen bir kuş türü olan muhabbet kuşlarının, aşırı üzüntü ve kaygı durumunda kusma davranışını sergileyebilmeleri mümkündür. Geçici bir durum olarak görülebilen muhabbet kuşu kusmaya çalışıyor bu gibi hallerde endişe etmek gerekmez. Ancak sürekli tekrar eden kusma durumu daha farklı bir problemin olduğunun göstergesidir. Muhabbet kuşu kusması ve halsizlik durumunda uzman bir veteriner ile görüşülmesi daha sağlıklı olacaktır.

Muhabbet Kuşu Kusması Nasıl Olur?

Her hayvanda olduğu gibi muhabbet kuşunun da yapısında belirli bir metabolizma bulunur. Bu, yemleri öğütebilmesi ve sindirebilmesi için önemlidir. Daha rahat sindirim yaşayabilmesi için kafesi içerisinde muhakkak ki, bir kuş kumu bulunması gerekir. Bu rahatsız eden ve huzursuzluğa sebep olan fazla yemin dışarıya atılmasında kolaylık sağlayacaktır.

Muhabbet kuşu kusması nasıl olur? sorusuna yönelik muhabbet kuşunun farklı bir hastalığa sahip olmasından kaynaklı olarak kusma durumunu sergilemesi psikolojik nedenlerden kaynaklanmaktadır. Muhabbet kuşunun iç ve dış parazitlerden kaynaklı olarak geçirdiği enfeksiyonlar, mantar hastalıkları, karaciğer rahatsızlıkları, böbrek alanında oluşan çeşitli semptomlar, kalp krizleri, merkezi sinir sisteminde oluşan aksaklıklar, vücutlarında eksik olan vitaminin çok fazla alınması bu gibi durumlar muhabbet kuşu kusması ve ishal tepkisinin görülmesine neden olabilecektir.

Muhabbet Kuşu Kusması Nasıl Önlenir?

Muhabbet kuşu kusmaması için ne yapmalı? konusunda belirli püf noktalar bulunur. Muhabbet kuşunun kusması bulunduğu odanın havası ile ilgili olabilir. Havaya karışan karbonmonoksit vücuduna ağır gelerek solunum problemleri yaşamasına ve bu refleksi göstermesine etki edebilir. Ev içerisindeki alanlarda veya apartman bölgesinde oluşan haşeratların temizlenebilmesi için kullanılan çeşitli ilaçlar, spreyler, kullanılan parfümler ağır bir gaz tabakası oluşturabilir. Bu da kuşun kusmasına neden olabilir. Kuşların birçoğu tüylerinin uzamaya başladığı dönemde de bu davranışı sergileyebilmektedir. Farklı bir açıdan bakılacak olunursa muhabbet kuşları kızışma dönemlerinde çok fazla yiyeceklerle temas halinde oldukları için aşırı yeme durumundan kaynaklı olarak yedikleri yiyeceğim bir kısmını geri kusabilmeleri söz konusudur.

Muhabbet kuşu kusmasını önleme ve engelleyebilmek için problemin ana kaynağını tespit etmek gerekir. Psikolojik nedenlerden kaynaklı olarak yaşanan bir durumsa daha rahat edebilecekleri ve sakin kalabilecekleri bir ortam oluşturulmalıdır. Muhabbet kuşları neden aynaya kusar sorusu merak edilebiliyor. Bazı durumlarda muhabbet kuşu aynaya kusma davranışı gösteriyor olabilir. Muhabbet kuşunun aynaya kusması tamamen içgüdüsel bir tepkidir. Aslında aynadakini farklı bir kuş olarak algılayarak onu da yemlemek istiyor ya da kızışma dönemi süreci geçiriyor olabilir.

Eğer mevsimsel bir geçiş veya gelişimsel bir evre buna neden oluyorsa bu dönemin geçmesini bekleyerek sakin kalmak ve ona uygun ortamı sunmak yeterli olacaktır. Düzenli olarak kafes bakımının yapılması, içinde bulunulan odanın havalandırılması, tedavi sürecinde büyük kolaylık sağlayacak ve alınacak önlemler arasındadır. Muhabbet kuşunun yaşamış olduğu bu süreç daha ağır bir hastalığın belirtisi olabilir. Muhabbet kuşu aşırı kusma uzun süreli olarak devam ettiği durumlarda muhakkak ki uzman biri veterinerden yardım alınması, sağlığının korunabilmesi ve daha uzun yaşayabilmesi için gerekli bir önlemdir.

Yorum yapın